top of page

Fysiotherapie

"Life Requires movement" - Aristoteles

 

Vrij bewegen, daar sta je niet altijd bij stil. Het is vanzelfsprekend om jezelf te bewegen, even een boodschap doen, een fietstocht maken of lekker sporten. Tot er klachten opduiken. Dan besef je pas hoe beperkt je kan zijn. Laat kleine klachten niet de overhand nemen. Spring vroeg bij met fysiotherapie om in beweging te blijven.

Fysiotherapie

Geleidelijk met de jaren ben ik mijzelf gaan specialiseren in verschillende klachtenbeelden. Van algemeen fysiotherapeut naar de gespecialiseerde kant van de manueel therapie. Al gauw vond ik mijn interesse in de hinderende klachten in en rondom het bekken, rug en heupen/liezen/schaambeen, in het brede scala van klachten in de zwangerschap tot sporters. Van rug, naar buikklachten, van lies naar bil. Al deze klachten kunnen klein en gelokaliseerd zijn, maar ook in meerdere locaties in uw lichaam aanwezig zijn, en samen enorm veel beperkingen geven tijdens belasten en verhinderen van prettig bewegen. Ik neem u mee in de vraag waar de klachten zich bevinden (primaire oorzaak), en wat de gevolgen van klachten zijn voor de rest van het lichaam (secundair gevolg).

 

Dit is soms direct aan te wijzen, en veelal gaan we samen puzzelen. In de intake kunt u zich afvragen waar pijnklachten of beperkte beweeglijkheid zich bevind, bijvoorbeeld in uw rug, bekken of heupen. Verder is van belang dat u nadenkt wanneer de klachten zijn begonnen, wat de klachten erger maakt, of juist minder. Welke bewegingen zijn pijnlijk, en op welk moment van de dag. Spelen er ook andere klachten in uw lichaam, en in welke volgorde hebben die zich geopenbaard.

 

Mijn dagelijkse praktijk richt zich op het oplossen van pijnklachten en bewegingsbeperkingen in en rondom het bekken, waaronder de heupen en de wervelkolom. Ook wel de basis van ons lichaam. De belastbaarheid van onze armen en benen, wordt hierdoor beïnvloed. Regelmatig kunnen bekkenklachten opgelost worden, waarna ook de secundaire pijnklachten verdwijnen in uw ledematen. Het kan ook andersom werken, bijvoorbeeld in een langer bestaande knie, of enkel blessure. 

 

Ik pas hiervoor een breed scala aan behandeltechnieken toe, en zal dit met u bespreken tijdens de intake en het fysieke onderzoek. Mijn voornaamste specialisaties zijn manuele therapie in brede en engere zin, van mobilisaties tot manipulaties. Musculaire technieken, rekkingen, triggerpoint behandelingen. Samen starten we op met oefentherapie, en u gaat zelfstandig aan de slag om vat op de klachten te krijgen door zelfstandige oefeningen.

 

Vinden we de oorzaak, dan kunnen we verder nadenken over de inzet van therapie. Ik bepreek dit met u na de intake.

Tarief / Vergoeding

Verzekerde fysiotherapie 2024

De verzekeraars waarmee ik in 2024 een contract heb zijn:

Achmea-Zilveren Kruis (Labels: AON, de Friesland, FBTO, Interpolis, Prolife, Zilveren Kruis)

CZ (Labels: CZ, CZ direct, Nationale Nederlanden, OHRA)

DSW (Labels DSW, InTwente, Stad Holland, SZVK)

ONVZ (labels Jaaah, ONVZ, PNOzorg, VvAA)

VGZ (labels: VGZ, BESURED, Bewust, IZA, IZZ, National Academic, Promovendum, UMC, United Consumer, Univé, ZEKUR)

 

Hierdoor zijn de behandelingen volledig vergoed. U komt dus voor de volledige vergoeding in aanmerking volgens de voorwaarden van de basis- en/of aanvullende verzekering voor fysiotherapie, indien u bij de labels van de bovengenoemde verzekeraars verzekerd bent. U kunt dit nazoeken op Zorgwijzer.nl. De behandelingen worden rechtstreeks bij uw verzekeraar gedeclareerd. U hoeft daar verder niets voor te doen.

Vrije, ongecontracteerde tarieven 2024

Indien uw verzekeraar hier niet tussen staat betekent dat ik niet-gecontracteerd ben. Het is helemaal de vraag hoe uw verzekering de behandeling (deels of geheel) vergoed. Bekijk daarvoor in uw polis, of neem contact op met uw verzekeraar alvorens de behandelingen te starten. U dient de nota direct te voldoen per pin-betaling, en kunt de factuur indienen bij uw verzekeraar. De nota bevat al de nodige informatie om deze in te dienen. U krijgt een deel tot het volledige marktconforme tarief vergoed. Laat u hierover informeren door uw zorgverzekeraar.

In het geval u niet (aanvullend) verzekerd bent voor fysiotherapie, of uw aanvullende verzekering is voor het jaar 2024 op, dan spreken we over de vrije, ongecontracteerde tarieven. Het gaat over de volgende coderingen passend bij fysio-/manueeltherapeutisch onderzoek en behandeling:

 • 1850 Screening €19,23

 • 1860 Onderzoek na Screening €38,46

 • 1864  Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie €57.68

 • 1870 Intake na verwijzing €55,11

 • 1871 Intake na verwijzing na huis €74,35

 • 1200 Manueeltherapeutische behandeling €55,11

 • 1201 Manueeltherapeutische behandeling aan huis €67,94

 • 1400 Consult 60min met rapportage €80,12

 • 1401 Consult 60min aan huis met rapportage €92,94

 • Rapportage op aanvraag (bijv. schadeletsel) per 30min €55,11

ROEL HAZELZET

Holistic Movement Coach, Trainer

Fysio-/Manueeltherapeut

Refeling 66

5673 LG Nuenen

Tel: 06-11339669

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon

Contact

Bedankt voor je bericht

bottom of page